Biserica de lemn cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Farcaşa a fost ridicată în anul 1774, de către români transilvăneni, refugiaţi din cauza Uniaţiei. Este o îmbinare între elemente ale arhitecturii ecleziale moldoveneşti cu cele transilvănene.
Biserica “Sfântul Nicolae” Farcaşa
Biserica din Farcaşa cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” are ca punct de plecare data de 14 septembrie 1991. Ea a fost ridicată pe locul unei biserici mai vechi din anul 1853, având acelaşi hram. Lucrările de ridicare şi pictură au fost finalizate în toamna anului 1997. Sfinţirea a fost săvârşită în data de 23 aprilie 1998 de către IPS Daniel, paroh find preotul Grigorie Ţăpuc. Biserica este compartimentată în pridvor închis, pronaos, naos şi altar. Actualul preot paroh este Coşula Cătălin – Constantin.
Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”
Biserica de lemn cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Farcaşa a fost ridicată în anul 1774, de către români transilvăneni, refugiaţi din cauza Uniaţiei. Este o îmbinare între elemente ale arhitecturii ecleziale moldoveneşti cu cele transilvănene. Biserica este admirabil proporţionată, având pridvor, pronaos, naos şi altar. Pridvorul aflat pe partea sudică este surmontat de un turn clopotniţă care aminteşte de cele ale bisericilor transilvănene. Numele meşterilor nu se cunoaşte dar în biserică se află o strană de lemn de paltin cu următoarea inscripţie „Să se ştie că această srană am făcut-o eu, Moisei Pliâcu, leat 1774”.
În biserică se păstrează un bogat tezaur de icoane din sec. XVIII – XIX şi numeroase obiecte liturgice şi de cult. Refăcută după cel de-al doilea război mondial prin trudă şi cheltuială proprie a vrednicului de pomenire preotul Ioan Preotu, bisericuţa de lemn cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva a fost resfinţită în anul 1955 de către episcopul Teofil al Romanului. Este singura biserică de lemn din judeţul Neamţ păstrată integral.